Studiedag ‘Wie ben ik? Opstand en cultuur'

Logo Dag van de Cultuureducatie

Op dinsdag 24 januari 2012 organiseren CANON Cultuurcel, het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media, deSingel en Cultuurnetwerk Nederland een studiedag met als thema ‘Wie ben ik? Opstand en cultuur'. Deze Dag van de Cultuureducatie vindt plaats in de gebouwen van deSingel te Antwerpen.

De studiedag zet een stap verder in het proces van identiteitsvorming als we het ‘kind’ in ons (moeten) achterlaten. Het volgende breekpunt in de identiteitsontwikkeling is het moment waarop u in opstand komt tegen de waarden en normen die u als kind meekreeg. In deze periode, die u meerdere malen in uw leven kan doorlopen, wordt u zich bewust van uzelf en uw veranderende lichaam en ontluikende seksualiteit. U stelt zich vragen als ‘Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe verhoud ik me tot de ander?’. Het is een zoektocht naar ons ‘zelf’ vanuit verschillende posities, als deel van een groep, maar ook als individu.
 
Cultuureducatie ontwikkelt het zelfbewustzijn en prikkelt om hier bewust over te reflecteren.  Ook dit jaar houden de organisatoren u een spiegel voor en inspireren u om met dat proces van identiteitsontwikkeling om te gaan. Enkele prominente denkers en doeners helpen u op weg: hoogleraar Cultuur en Cognitie Barend Van Heusden, primatoloog Frans de Waal, pedagoog Pedro de Bruyckere, auteur Midas Dekkers, antropologe Marita De Sterck, auteurs Aidan Chambers en Bart Moeyaert, theatermaker Stefan Perceval… Het wordt een gevarieerd programma vol vernieuwende visies, inspirerende praktijkvoorbeelden en boeiende verhalen!
 
Het dagprogramma sluit voor de tweede maal af met een artistiek avondprogramma waarin verschillende artistieke disciplines een licht werpen op het thema ‘Wie ben ik? Opstand en Cultuur’.

Stel uw persoonlijk programma samen en schrijf u in op de website 'Dag van de Cultuureducatie'.

Details
Datum 
24-01-2012
  • Agendabericht
  • |
  • 05-12-2011
  • |
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)