Internationaal congres 'Ambassadors of the book. Competences for heritage librarians'

Rug van een boek met goudstempeling

Op 1 en 2 februari 2012 organiseren de opleiding Informatie- en Bibliotheekwetenschap van de Universiteit Antwerpen, de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Enssib (Lyon) een tweedaagse internationale conferentie rond de competenties van erfgoedbibliothecarissen en de huidige en toekomstige uitdagingen die verbonden zijn aan hun beroep. Een twintigtal sprekers uit acht landen bespreekt de problematiek van competenties voor erfgoedbibliothecarissen en de manier waarop deze competenties op de verschillende onderwijsniveaus aangeleerd kunnen worden.

Keynote speakers zijn Deirdre Stam (Rare Book and Special Collections Program, Palmer School of Library and Information Science, Long Island University) en Michael Suarez (Rare Book School, University of Virginia).

Meer informatie, waaronder het volledige programma, de praktische details en een online inschrijvingsformulier, zijn beschikbaar op de conferentiewebsite.

Details
Datum 
01-02-2012 - 02-02-2012
Praktisch
Locatie 

Hof Van Liere, Stadscampus Universiteit Antwerpen

Inschrijven 

Inschrijven (50 euro voor de 2 dagen, incl. lunches en koffie) kan nog tot 20 januari 2012.

  • Agendabericht
  • |
  • 19-12-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)