Cursus 'Het Nederlandse boek door de eeuwen heen'

Oude, gedrukte en elektronische uitgave

De Koninklijke Bibliotheek Nederland biedt in samenwerking met De Haagse Hogeschool de cursus 'Het Nederlandse boek door de eeuwen heen' aan.

Vanaf donderdag 8 maart zal de KB in een reeks van zes colleges een overzicht geven van het Nederlandse boek door de eeuwen heen. Aan de hand van bijzondere stukken uit de KB-collecties maken conservatoren de geschiedenis van het Nederlandse boek zichtbaar. Extra aantrekkelijk voor cursisten is het feit dat de stukken hierbij echt op tafel komen.

Volgende cursusonderdelen komen aan bod:

• Middeleeuwse handschriften door Ed van der Vlist (8 maart)
  • Vroege drukken uit de vijftiende eeuw door Marieke van Delft (15 maart)
  • Moderne handschriften door Ad Leerintveld (22 maart)
  • De gouden eeuw van het gedrukte boek door Marieke van Delft (29 maart)
  • Massaproductie en private presses, 1850-1950 door Paul van Capelleveen (5 april)
  • Van lood naar i-pad: het moderne boek vanaf 1950 door Paul van Capelleveen (12 april)

Inschrijven kan tot 15 februari. Meer informatie over de cursus vindt u op de website van de KB Nederland.

08-03-2012 - 12-04-2012
  • 13-02-2012
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)