Congres 'Book Presence in a Digital Age'

Book Presence in a Digital Age

Van 28 tot en met 30 mei vindt in de Universiteit van Utrecht het internationale congres 'Book Presence in a Digital Age' plaats.

This conference is devoted to books and paper as bodies of literature and self-writing in a digital age. If books have been marginalized by screens, pads, and other book imitators,what is happening to literature as a paper art? How have books and paper been re-imagined in the last decades in their creative contrast to electronic screens? How can we thus compare the interactions between "old" and "new" media in the present to media ecologies of the past?

Sprekers

John Hamilton (Harvard), Peter Lunenfeld (UCLA), Jeffrey Schnapp (Harvard), Susan Bielstein (Chicago UP), Helen Tartar (Fordham UP), George Landow (Brown), Leah Price (Harvard), Garrett Stewart (Illinois), Lisa Gitelman (NYU), Jessica Pressman (Yale), Harald Hendrix (Utrecht), Rosemarie Buikema (Utrecht), Doug Beube (book artist), Kiene Brillenburg Wurth (Utrecht), Inge van de Ven (Utrecht), Sara Rosa Espi (Utrecht), Anna Poletti (Monash), Thomas Ledru (zine maker), Jacob Edmond (Otago), Yra van Dijk (Amsterdam), Martijn Brugman (zine maker), Wiljan van den Akker (Utrecht), Simon Morris (book artist), Brian Dettmer (book artist).

De lezingen zijn gratis toegankelijk. Meer informatie over de sprekers en het progamma vindt u op de projectwebsite van 'BacktotheBook'.

Details
Datum 
28-05-2012 - 30-05-2012
  • Agendabericht
  • |
  • 09-05-2012
  • |
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)