Congres 'Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid'

Zicht vanuit het publiek op het NCDD-congres 2009

Op maandag 11 november 2013 organiseert de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD) haar jaarlijkse congres. Het thema van dit jaar is: 'Partners aan het woord'.

In het eerste gedeelte van de dag geven de verschillende partners van de NCDD een presentatie over de ontwikkelingen in hun sector en de diverse vormen van samenwerking. In het tweede gedeelte van de dag schetst William Kilbride, directeur van de Digital Preservation Coalition (DCP), de Britse evenknie van de NCDD, een beeld van de stand van zaken in Groot-Brittannië.

De bijeenkomst wordt afgesloten met twee presentaties die gericht zijn op de toekomst van de NCDD: Marco de Niet (DEN) en Marcel Ras (KB) geven een presentatie over de voorgenomen activiteiten de komende vier jaar, Tjeerd de Boer (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)) gaat in op de visie en het voorgenomen beleid van het Ministerie op duurzame toegankelijkheid. Tot slot is er ruimte voor vragen en discussie. De dagvoorzitter is de algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid: Jan Müller.

Doelgroep

Het congres is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met, of geïnteresseerd is in, de problematiek van het op lange termijn toegankelijk houden van digitale data.

Details
Datum 
11-11-2013
Praktisch
Locatie 

EYE Film Instituut Nederland | Amsterdam

Inschrijven 

Inschrijven kan via het online inschrijfformulier

  • Agendabericht
  • |
  • 24-10-2013
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)