Vorming 'CEST-richtlijnen voor beheerders van digitale collecties: BEWAREN' [Traject 'Duurzaam Digitaal Beheren' | Module 4]

Logo CEST

Naarmate meer gedigitaliseerd wordt en er meer digitale objecten in een erfgoedcollectie worden bewaard, stijgt ook het belang van een afdoende planning en infrastructuur voor het bewaren van al dat digitaal materiaal. In deze sessie worden basisbegrippen van het digitaal archiveren verklaard aan de hand van de CEST-richtlijn bewaren en het Scoremodel voor digitaal archiveren.

Verantwoordelijken voor het beheer van digitale collecties.

Leerdoelen

• Kennismaken met de belangrijkste standaarden betreffende digitaal archiveren.
  • Kennismaken met de belangrijkste archiveringsformaten voor beeld, tekst, geluid en video.
  • Introductie in het gebruik van het Scoremodel voor digitale collecties van PACKED/DEN.

Modulair vormingstraject 'Duurzaam Digitaal Beheren'

Deze vorming maakt deel uit van het Modulair vormingstraject Duurzaam Digitaal Beheren. Met het organiseren van dit vormingtraject proberen FARO en PACKED vorm te geven aan het realiseren van de doelstellingen van het Platform Digitale Duurzaamheid.

07-04-2014 - 13-05-2014

• Maandag 7 april 2014, 13.00 - 15.00 uur, Stadsarchief, Mechelen
  • Dinsdag 22 april 2014, 13.00 - 15.00 uur, Huis van Alijn, Gent
  • Dinsdag 13 mei 2014, 13.00 - 15.00 uur, FARO, Brussel
Inschrijven

Tijdig inschrijven is gewenst. Het maximum aantal deelnemers is 10. Een cursussessie zal niet doorgaan bij minder dan 6 deelnemers. Inschrijven voor een sessie doet u via de links hierboven.

• 16-01-2014
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)