Conferentie 'What do we lose when we lose a library?'

Universiteitsbibliotheek Leuven - Centrale Bibliotheek

Ter herdenking van de honderdste verjaardag van de vernietiging van de Leuvense Universiteitsbibliotheek organiseren de KU Leuven, het Goethe-Institut Brüssel en de British Council Brussels in september een driedaagse internationale conferentie rond het uitdagende onderwerp 'What do we lose when we lose a library?'.

De kwetsbaarheid van bibliotheken en hun collecties blijft, ook 100 jaar na de brand, een van de grootste uitdagingen in het toegankelijk maken en houden van menselijke kennis. De twee thema's die de conferentie behandelt, Library & Heritage en Library & Digital Challenge, brengen duidelijkheid over hoe bibliotheken hier in het verleden en in de toekomst mee omgaan. De bedoeling is om een breed publiek te wijzen op de belangrijke taak die bibliotheken hebben in het delen en toegankelijk maken van ons collectief geheugen.

Het congres gaat door van 9 tot 11 september in Leuven. Meer informatie en het volledige programma vindt u op de conferentiewebsite.

Details
Datum 
09-09-2015 - 11-09-2015
  • Agendabericht
  • |
  • 20-04-2015
  • |
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)