Collectiebeleid voor een efficiënte depotwerking

Planning

Een collectieplan is een onmisbaar hulpmiddel bij het beheer van een collectie, of het nu gaat om een museale collectie, een archief- of een bibliotheekcollectie. Het biedt inzicht en geeft structuur en duidelijkheid bij het ontwikkelen van het collectiebeleid.

De bedoeling van de vorming is om u aanknopingspunten en structuur te bieden zodat u na afloop zelf aan de slag kan. Onderwerpen als collectievorming, collectieprofiel, beschrijving, waarderen, herbestemmen en het opstellen van prioriteiten komen aan bod. De vorming omvat een theoretisch gedeelte, en wordt aangevuld met praktische voorbeelden. Ook de gastinstelling licht uitgebreid haar collectiebeleid en -plan toe en verzorgt een rondleiding achter de schermen.

Deze cursus maakt deel uit van het vormingstraject In Goede Handen: erfgoed in depots. Het vormingstraject bestaat uit vijf modules, die u ook apart kan volgen.

Meer informatie vindt u op de website van FARO.

Details
Datum 
03-12-2018
  • Agendabericht
  • |
  • 06-07-2018
  • |
  • Melissa Hodza ()