Tentoonstelling 'Boeken met een hoek af' vanaf 3 september in de bibliotheek van Ekeren

boek met zichtbare schade

Van 3 tot 21 september 2019 kan u onze reizende fototentoonstelling 'Boeken met een hoek af' bezoeken in de bibliotheek 'driehoek', de districtsbibliotheek van Ekeren. Ontdek de diverse kwalen waaraan een boek lijden kan, voorgesteld in 26 foto's van uiteenlopende schadevormen.

Praktisch

De fototentoonstelling 'Boeken met een hoek af' is een initiatief van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en was reeds op verschillende locaties te gast. Ze kan in de districtsbibliotheek van Ekeren gratis bezocht worden tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Heeft u interesse om de tentoonstelling zelf te programmeren? Contacteer ons via info@vlaamse-erfgoedbibliotheken.be.

Meer informatie en de volledige agenda vindt u ook terug in de activiteitenfiche.

De tentoonstelling

Onze bibliotheken bewaren fascinerende bronnen. Ze stellen iedereen in staat om kennis te vergaren over ons verleden, of om plezier te beleven aan verhalen uit vervlogen tijden. Het is dan ook een hele uitdaging om al die waardevolle, maar kwetsbare oude geschriften en historische documenten te behouden voor toekomstige generaties.

Met de tentoonstelling willen we het brede publiek laten kennis maken met de verschillende soorten schadebeelden die boeken kunnen hebben. Daarnaast worden er ook tips meegegeven voor de boekenliefhebber om eigen boeken goed te bewaren. Voorkomen is immers beter dan genezen!

03-09-2019 - 21-09-2019
Praktisch

Bibliotheek Driehoek
Driehoekstraat 43
Ekeren

Tijd

Dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 10 tot 20 uur (in juli en augustus op dinsdag en woensdag van 10 tot 17 uur).
Vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur.

• 29-08-2019
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)