Webinar: Creating a Digital Cultural Heritage Community

Vrouw kijkt naar groot scherm dat allerlei digitale erfgoedstukken laat zien

KU Leuven organiseert een Engelstalige online cursus over het (op)bouwen van een digitale erfgoedgemeenschap door middel van vernieuwende praktijken voor o.a. publieksparticipatie. Als deelnemer leer je onder meer over online gebruikersinteractie, cureren en annoteren, publiekseducatie en toegang tot digitaal cultureel erfgoed. De cursus werd mee ontwikkeld door kersverse CEMPER-collega Ana Schultze. Lees hier meer over de online vorming en schrijf je in. 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De online cursus is bedoeld voor zowel professionele erfgoedwerkers, als vrijwilligers en geïnteresseerden. Hij wordt aangeboden via het aparte EdX-platform van KU Leuven. De gevraagde tijdsbesteding wordt ingeschat op 2 tot 5 uur per week. De cursus is gratis, maar je kan bij een succesvol afgewerkte cursus optioneel een examen afleggen en 45 euro betalen voor een certificaat. De voertaal en taal van de videotransscript is Engels.

Wat zal je leren?

  • Gebruikersinteractie creëren met online collecties en hierover reflecteren
  • Digitaal cultureel erfgoed cureren en annoteren
  • Welke strategieën je kan gebruiken voor publiekseducatie
  • Toegang verkrijgen tot digitale beeldbanken, databanken en platformen
  • Creatief aan de slag gaan met content uit de fotografie en de dans.

Meer weten?

Meer details over de onderdelen van de syllabus en de lesgevers vind je op de EdX-pagina. Na inschrijving heb je acht weken om de cursus af te werken. 

Details
Datum 
20-04-2020 - 21-06-2020
  • Agendabericht
  • |
  • 20-04-2020
  • |
  • Ine Calmeyn ()