Tentoonstelling 'Boeken met een hoek af' vanaf 12 juli in bibliotheek Scharpoord in Knokke-Heist

fotokaders hangen aan de muur in een bibliotheek

Van 12 juli tot 22 augustus 2021 kan je onze reizende fototentoonstelling 'Boeken met een hoek af' bezoeken in Bibliotheek Scharpoord in Knokke-Heist. Laat je meenemen op ontdekking langsheen diverse kwalen waaraan een boek lijden kan, voorgesteld in 26 foto's van uiteenlopende schadevormen.

De tentoonstelling

Onze bibliotheken bewaren fascinerende bronnen. Ze stellen iedereen in staat om kennis te vergaren over ons verleden, of om plezier te beleven aan verhalen uit vervlogen tijden. Het is dan ook een hele uitdaging om al die waardevolle, maar kwetsbare oude geschriften en historische documenten te behouden voor toekomstige generaties.

Met de tentoonstelling willen we het brede publiek laten kennis maken met de verschillende soorten schadebeelden die boeken kunnen hebben. Daarnaast worden er ook tips meegegeven voor de boekenliefhebber om eigen boeken goed te bewaren. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Aanvullende informatie 

Heb je interesse om de tentoonstelling zelf te programmeren? Contacteer ons via officemanager@vlaamse-erfgoedbibliotheken.be. Meer informatie en de agenda vind je terug op de infopagina.

Details
Datum 
12-07-2021 - 22-08-2021
Praktisch

De fototentoonstelling 'Boeken met een hoek af' is een initiatief van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en was reeds op verschillende locaties te gast. Ze kan in Bibliotheek Scharpoord in Knokke-Heist gratis bezocht worden tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Locatie 

Bibliotheek Scharpoord 
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist

Prijs 

Gratis

  • Agendabericht
  • |
  • 08-07-2021
  • |
  • Britt Janssens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)