Image & Data Processing in the Cultural Heritage Sector

Poster Image & Data Processing in the Cultural Heritage Sector

Op dinsdag 14 september 2021 organiseert het ADOCHS-project (Auditing Digitalization Outputs in the Cultural Heritage Sector) een internationale studiedag over beeld- en gegevensverwerking in de cultureel-erfgoedsector.

In de voormiddag wordt licht geworpen op de resultaten van het ADOCHS-project met betrekking tot de verbetering van bestandskwaliteit in het kader van de digitalisering van cultureel erfgoed. In de namiddag volgt een debat over het mogelijk vervolg van het project en verschuift vervolgens de aandacht naar de opportuniteiten van artificiële intelligentie voor bibliotheken, archieven en musea.

Deze studiedag wordt in het Engels gehouden en beidt de mogelijkheid voor dialoog tussen onderzoekers en professionals over ervaringen en verwezenlijkingen die dicht bij deze van het ADOCHS-project aanleunen.

9:00 Reception
9:30 Introduction (Nico Wouters – AGR/CegeSoma)

PART 1 – RESULTS OF THE ADOCHS PROJECT

9:45 Data Quality in the cultural heritage sector: from an image processing perspective (Tan Lu – KBR/VUB)