Lezingenreeks Incunabula: Renaud Adam over censuur

Opdracht aan het boeksken

Op woensdag 27 maart 2024 komt Renaud Adam, verbonden aan de universiteitsbibliotheek van ULiège, naar de Nottebohmzaal in Antwerpen om te spreken over zijn onderzoek naar censuur in de Lage Landen van het begin van de boekdrukkunst tot in de zestiende eeuw. Adam zal ook reflecteren over de impact van dergelijke maatregelen vandaag. De lezing is in het Engels. Schrijf je hier in.

Over de Miraeus Lectures 

Met de Miraeus Lectures verzorgt de Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis met de steun van de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen een boekhistorische lezingenreeks die de boekgeschiedenis in de Nederlanden in een internationaal perspectief plaatst. Dit jaar brengt de Vlaamse Werkgroep Boekgeschiedenis samen met het project IMPRESSVM van de Vlaamse Erfgoedbibliotheken een mini-reeks rond het thema incunabelen.

Over IMPRESSVM

IMPRESSVM. De wieg van de Vlaamse boekdrukkunst brengt de Vlaamse incunabelen in kaart en beschrijft ze uitgebreid in STCV. De Vlaamse bibliografie van het handgedrukte boek. Incunabelen of wiegendrukken zijn de oudste gedrukte werken, geproduceerd vóór 1501. Deze fascinerende objecten belichamen de prille ontwikkeling van het gedrukte boek, met onder meer het ontstaan van de titelpagina. Reden genoeg dus om ze eens onder de loep te nemen in een lezingenreeks.

Het project IMPRESSVM verkreeg een projectsubsidie voor inhaalbeweging digitale collectieregistratie van de Vlaamse overheid en wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Logo Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Details
Datum 
27-03-2024
Praktisch
Locatie 

Nottebohmzaal

Hendrik Conscienceplein 4

2000 Antwerpen

Tijd 

18u30

Prijs 

Gratis

Inschrijven 

Schrijf je in via deze link.

  • Agendabericht
  • |
  • 28-11-2023
  • |
  • Heleen Wyffels (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)