Avondcursus boekrestauratie

Boekrestauratie

In september 2010 start aan het Nationaal Archief in Den Haag de tweejarige avondcursus boekrestauratie. Deze avondcursus biedt de noodzakelijke theoretische en praktische basis voor wie het restauratievak op professionele wijze wil uitvoeren, maar niet de mogelijkheid heeft om een meerjarige dagopleiding te volgen.

Van de cursisten wordt verwacht dat zij al kunnen boekbinden, en dat zij naast de lesuren tijd hebben voor het bijkomende praktijkwerk en het bijhouden van de theorie. In het eerste lesjaar staan papierrestauratie en restauratie van papieren en linnen banden op het programma, in het tweede lesjaar worden enkele historische modellen gemaakt en wordt verder aandacht besteed aan de restauratie van leren banden met losse en vaste ruggen.

De lessen vinden plaats op dinsdagen, van 17.00 tot 21.00 uur. Belangstellenden voor de avondcursus kunnen - het liefst zo snel mogelijk - meer informatie krijgen of zich aanmelden bij Karin Scheper via c.h.scheper@library.leidenuniv.nl

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 08-08-2010
  • |
  • Eva Wuyts ()