Joppe de boekenworm vertelt over de Bijbel van Anjou

Joppe de boekenworm. Verhalen verborgen in een middeleeuws handschrift

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Bijbel van Anjou - Napels 1340 - een koninklijk handschrift ontsluierd' schreef Katharina Smeyers het kinderboek Joppe de boekenworm. Joppe en zijn familie wonen al meer dan 600 jaar in het boek. Ze vertellen met veel enthousiasme de spannende avonturen die ze in de bijbel die door koning Robert de Wijze werd besteld, beleefden. Door hun getuigenissen, overgeleverd van boekenworm tot boekenworm, ontdek je eindelijk de waarheid achter het handschrift, van zijn ontstaan in de veertiende eeuw tot nu. Onderweg maak je kennis met vele moedige, humeurige, verliefde en hongerige boekenwormen, een gulzige muis, een gemene prinses en vele anderen.

Katharina Smeyers is licentiate in de Kunstwetenschappen en werkt in de Universiteitsbibliotheek van de K.U.Leuven. Eerder al schreef ze Schapenvellen en ganzenveren. Het verhaal van het middeleeuwse boek, dat genomineerd werd voor de Gouden Uil en bekroond werd met een Boekenwelp. De kleurrijke illustraties zijn van An Smeyers.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 28-10-2010
  • |
  • Eva Wuyts (Histories vzw)