Het Israel Museum digitaliseert de Dode Zeerollen

Tekst uit de Dode Zeerollen, Het Israel Museum

De Dode Zeerollen, die de oudste Bijbeltelksten bevatten waarvan ons het bestaan bekend is, werden gedigitaliseerd en zijn nu online beschikbaar.

Het Dead Sea Scrolles Digital Project laat gebruikers toe om deze oude manuscripten uit de periode van de Tweede Tempel te bestuderen en te verkennen tot in het kleinste detail. Het Israel Museum ontwikkelde de nieuwe website in samenwerking met Google en geeft gebruikers toegang tot doorzoekbare, hoge resolutie beelden van de rollen, alsook korte informatieve video's en achtergrondinformatie over de teksten en hun geschiedenis. De geschriften bieden inzicht in de Joodse samenleving in het Land van Israel tijdens de periode van de oorsprong van het christendom en het Rabijns jodendom.

Tot dusver werden vijf volledige rollen uit het Israel Museum gedigitaliseerd voor het project. Het gaat om het Boek Jesaja, de Tempelrol, de Oorlogsrol, de Gemeenschapsregel en de Bespreking van Habakuk.

Meer informatie vindt u op de website van the Israel Museum.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 29-09-2011
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)