Nationale Bibliotheek van Frankrijk viert 'L'année de la presse'

Collage fragmenten Franse kranten

In de Bibliothèque nationale de France (BnF) staat 2012 in het teken van de geschreven pers. Niet alleen de belangrijke iconen uit de persgeschiedenis maar ook de huidige problemen en uitdagingen voor het (Franse) perswezen komen in een grote tentoonstelling, een internationale conferentie en verschillende andere activiteiten aan bod.

La Presse à la Une

Van 11 april tot 15 juli loopt in de Bibliothèque François-Mitterrand de tentoonstelling 'La Presse à la Une. De la Gazette à Internet'. Deze tentoonstelling reconstrueert de geschiedenis van de Franse pers van in de 17e eeuw tot op de dag van vandaag. De bijhorende en gelijknamige virtuele tentoonstelling kan momenteel reeds worden bezocht.

IFLA International Newspaper Conference

Eveneens op 11 april start de driedaagse conferentie 'Numérisation et Conservation de la Presse: nouvelles perspectives, acteurs, pratiques documentaires, usages et modèles économiques', waarin speciale aandacht wordt geschonken aan de massadigitalisering van krantencollecties. De conferentie vindt plaats in de BnF, en wordt in samenwerking met IFLA georganiseerd.

Lees meer over 'L'année de la presse' in een speciaal themanummer van het online tijdschrift 'Chroniques' van de BnF.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 04-04-2012
  • |
  • Sam Capiau (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)