Helpende handen gezocht voor Collectiedag Wereldoorlog I

Europeana 1914-1918

Op  Erfgoeddag (21 april 2013) kan iedereen (familie)herinneringen, objecten of verhalen over WOI laten registreren en zo een steentje bijdragen aan het collectieve geheugen van deze oorlog. Om dit te ondersteunen zijn de organisatoren nog op zoek naar vrijwilligers.

In het kader van het project Europeana 1914-1918 worden in heel Europa soortgelijke ‘collectiedagen’ georganiseerd. Iedereen kan dan voorwerpen meebrengen en laten registreren in een centrale Europese databank. In Vlaanderen organiseerde het In Flanders Fields Museum in Ieper al een eerste succesrijke collectiedag op 12 december 2012.

Op Erfgoeddag vinden er collectiedagen plaats op drie locaties, waaronder twee partnerbibliotheken van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek: de Provinciale Bibliotheek Limburg, de Universiteitsbibliotheek in Leuven. 

Hebt u interesse om op 21 april de handen uit de mouwen te steken? Meldt u dan aan:

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 25-03-2013
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)