Illuminare lanceert nieuwe website

afbeelding van een middeleeuwse man met gevouwde handen

Jan Van der Stock, Barbara Baert en Lieve Watteeuw kondigen met veel plezier de nieuwe website aan Illuminare - Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst (KU Leuven). Op deze nieuwe site vindt u alle informatie over hun onderzoeksprojecten, publicaties, tentoonstellingen en documentatie.

Illuminare, dat dit jaar haar 35ste verjaardag viert, is een universitair onderzoeks- en documentatiecentrum, gevestigd in de Leuvense Universiteitsbibliotheek. De focus op middeleeuwse en vroegmoderne kunst uit de Zuidelijke Nederlanden in Europees perspectief wordt mogelijk gemaakt door verschillende onderzoeks- en doctoraatsprojecten binnen een breed gedragen internationaal netwerk tussen onderzoeksinstellingen, bibliotheken en musea. Illuminare conserveert en catalogiseert verluchte handschriften en voert kunsttechnologisch onderzoek uit. Daarnaast wordt de iconologie van middeleeuwse kunst onderzocht vanuit een interdisciplinair perspectief. Het studiecentrum beheert meerdere onderzoeksarchieven van gerenommeerde kunsthistorici en organiseert tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 19-09-2018
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)