Uitleendienst Erfgoed helpt bij inventarisatie en preservatie

Een man neemt een foto van een lamp

Om de zorg rond cultureel erfgoed te stimuleren, stelt de Vlaamse overheid op verschillende locaties, waaronder Leuven, een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking. Dat materiaal is een selectie van kwaliteitsvolle hulpmiddelen, die eenvoudig te bedienen zijn en een meerwaarde bieden bij het beschrijven en beter bewaren van erfgoedcollecties. Heb je plannen om rond erfgoed te werken en om je erfgoedcollectie beter te beschrijven of te bewaren? Verken het volledige aanbod hulpmiddelen op de website uitleendiensterfgoed.be en dien je aanvraag in.

Na goedkeuring van de aanvraag kan je het bestelde materiaal ophalen in een van de tien regionale uitleenpunten in Vlaanderen: Antwerpen, Brugge, Dilbeek, Genk, Herentals, Kortrijk, Leuven, Oosterzele, Sint-Niklaas en Sint-Truiden.

Het gebruik van het materiaal is gratis, maar je staat zelf in voor het afhalen en terugbrengen van en naar het uitleenpunt.

Het aanbod is zowel geschikt voor de inventarisatie als de preservatie van erfgoedcollecties. Van toestellen om klimaatomstandigheden te meten zoals vocht- of lichtmeters, sets om ongedierte of schimmels te bestrijden, tot een professionele fotoset.

Alle praktische informatie vind je op de website van de Uitleendienst Erfgoed.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 24-01-2019
  • |
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)