Bootcamp open culturele data

Computer in leeszaal erfgoedbibliotheek

Na de succesvolle eerste editie van het Bootcamp open culturele data in september 2018 meldt PACKED dat er in oktober 2019 een vervolg komt.

Wilt u leren hoe u de principes van open culturele content in de praktijk kunt toepassen, nieuwe tools leren gebruiken om bijvoorbeeld uw data op te schonen, datasets en beelden rond cultureel erfgoed effectief op beschikbare online platformen publiceren? Schrijf u dan in voor deze intensieve vijfdaagse workshop.

Praktische informatie

Voor wie? Collectiebeheerders en medewerkers verantwoordelijk voor de registratie, het beheer, de ontsluiting en het hergebruik van data en beelden van culturele instellingen die nieuwe tools willen leren gebruiken, en live de toepassing van de principes van Linked Open Data op de data van de eigen collecties willen zien. 

Wat? In de loop van vijf dagen leren de deelnemers hoe ze hun data kunnen schonen en doorzoekbaar maken, voorzien van persistente identifiers, koppelen aan externe authorities en op verschillende bestaande platformen publiceren als Linked Open Data. We nodigen ook telkens externe sprekers uit om aan de hand van hun praktijkvoorbeeld een antwoord te geven op de vraag "waarom we dit eigenlijk moeten doen?".

Wanneer? De vijfdaagse workshop zal plaatsvinden op 16, 17, 18 oktober en op 23 en 24 oktober 2019. De bedoeling is dat elke deelnemer op elk van de vijf dagen aanwezig is om deel te nemen aan de workshops.

Waar? VIAA, Kleindokkaai 9a, 9000 Gent

De deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Iedereen die interesse heeft, kan zich tot 15 juni 2019 inschrijven met een e-mail naar info@packed.be.

 

Meer informatie kan u vinden op de website van PACKED

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 23-04-2019
  • |
  • Ward De Wit (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)