Nieuw platform voor jezuïetencollecties

Afbeelding van de home page van Jesuit Armarium

Geïnteresseerd in jezuïetencollecties? Dan is het nieuwe discoveryplatform 'Jesuit Armarium' geknipt voor jou.

De Jezuïeten in de Lage Landen bezitten een impressionante collectie van meer dan een half miljoen boeken. Deze worden beheerd door onder meer KU Leuven Bibliotheken - Maurits Sabbebibliotheek, KADOC, en de bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap (Universiteit Antwerpen).

Het nieuwe discovery platform 'Jesuit Armarium' werd ontwikkeld door LIBIS samen met de collectiebeherende instellingen. Het doel is om alle boeken (inclusief oude drukken, handschriften en tijdschriften) van deze jezuïetenregio virtueel samen te brengen om zo onderzoekers en geïnteresseerden te leiden naar hun huidige bewaarplaats.

Je vindt het platform op https://limo.libis.be/JESUITS.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 26-02-2020
  • |
  • Susanna De Schepper (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)