Heleen Wyffels nieuwe projectleider oude drukken

Heleen Wyffels

Sinds 1 september is Heleen Wyffels projectleider oude drukken en expert analytische bibliografie bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheken. Ze startte in mei bij onze organisatie als tijdelijke medewerker Beleid en Collecties.

Heleen behaalde een master Geschiedenis aan de KU Leuven en een master Kunst, cultuur en erfgoed aan de Universiteit Maastricht. Daarna dook ze als onderzoeker de boekgeschiedenis in. Vorig jaar verdedigde ze met succes een doctoraat in de vroegmoderne geschiedenis aan de KU Leuven. Haar onderzoek spitste zich toe op de rol van vrouwen in de vroegmoderne boekproductie. Na lesopdrachten aan de KU Leuven en de Universiteit Utrecht keerde ze terug naar de erfgoedsector.

In de komende maanden werkt Heleen nog deeltijds mee aan de ontwikkeling van ons beleidsplan 2024-2028. Daarnaast zet ze haar schouders onder de projecten STCV. De bibliografie van het handgedrukte boek en IMPRESSVM. De wieg van de Vlaamse boekdrukkunst, vanaf januari voltijds.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 18-10-2022
  • |
  • Beheerder Website (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)