Ambitie voor een kwaliteitslabel als erfgoedbibliotheek? Laat je begeleiden!

muur met daarop een plakkaat met merkteken van een erkende erfgoedbibliotheek

De Vlaamse overheid kent aan erfgoedbibliotheken die aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoen een kwaliteitslabel toe. Je kan  hiervoor jaarlijks een aanvraag indienen bij de overheid. De deadline voor kandidaturen valt altijd op 15 januari.

Omdat zo’n aanvraag veel werk is, begin je er best op tijd aan. De Vlaamse Erfgoedbibliotheken en FARO kunnen je bovendien begeleiden bij het opstellen ervan. De Vlaamse Erfgoedbibliotheken ontwikkelde een leidraad met toelichting en tips, die je kan op vraag kan verkrijgen, en we bieden als je dat wilt advies op maat. 

Dit jaar organiseert FARO een begeleidingstraject voor aspirant-aanvragers. Je kan je hiervoor kandidaat stellen ten laatste 30 april 2023.

Wil je meer weten over dit kwaliteitslabel? Neem een kijkje in het infodossier op onze website of contacteer ons via sara@vlaamse-erfgoedbibliotheken.be.

 

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 13-04-2023
  • |
  • Sara Moens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)