Bibliotheek Koninklijk Conservatorium Antwerpen als eerste erfgoedbibliotheek erkend!

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Op 11 juni vond in de historische Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience de druk bijgewoonde feestelijke voorstelling plaats van de vzw Vlaamse Erfgoedbibliotheek. Voor de verzamelde erfgoedbibliothecarissen uit Vlaanderen en Brussel ontvouwde de voorzitter de plannen van deze nieuwe netwerkorganisatie voor erfgoedbibliotheken.

Jan Vermassen, raadgever Kunsten en Erfgoed, verving minister Schauvliege die zich moest laten verontschuldigen. Hij maakte er in primeur bekend dat de conservatoriumbibliotheek van Antwerpen (onderdeel van Artesis - Hogeschool Antwerpen) als eerste in Vlaanderen erkend is als erfgoedbibliotheek. Dit kwaliteitslabel wordt door Vlaanderen toegekend voor een kwaliteitsvolle werking.

Het Letterenhuis in Antwerpen ontving het kwaliteitslabel van "door de Vlaamse overheid erkende culturele archiefinstelling". Het Museum Parkabdij te Leuven en het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg dat van "door de Vlaamse overheid erkend museum".

Meer informatie over het aanvragen van een kwaliteitslabel, leest u in ons dossier.

• 11-06-2010
  • Eva Wuyts (Histories vzw)