Volgende deadline aanvraag kwaliteitslabel 'Erkende erfgoedbibliotheek': 15 januari 2012

Erkenningsteken van Erkende erfgoedbibliotheek

Sinds enkele jaren kan elke erfgoedbibliotheek die aan minimale kwaliteitsnormen voor haar erfgoedwerking voldoet erkend worden door de Vlaamse Gemeenschap. Vandaag zijn er acht erkende erfgoedbibliotheken in Vlaanderen.

Het kwaliteitslabel is een symbolische erkenning waaraan geen subsidies zijn verbonden. Toch is het erg zinvol om over zo'n kwaliteitslabel te beschikken. Het schept vertrouwen tegenover derden voor bijvoorbeeld bruiklenen, schenkingen, samenwerking, wetenschappelijk onderzoek, etc. Ook wat betreft lokale of proviciale ondersteuning van uw erfgoedbibliotheek kan een landelijk kwaliteitslabel een voordeel zijn. Tenslotte laat het exclusieve erkenningsteken toe uw erfgoedbibliotheek extra in de kijker te werken.

Nieuwe dossiers voor het aanvragen van dit label kunnen slechts éénmaal per jaar ingediend worden. De eerstvolgende deadline voor aanvragen is 15 januari 2012.

Op deze website vindt u een volledig informatiedossier over de meerwaarde, criteria en voorwaarden van het kwaliteitslabel. Wie meer informatie wenst kan hiervoor terecht bij het Agentschap Kunsten en Erfgoed of bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheek.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 23-11-2011
  • |
  • David Coppoolse (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)