British Library digitaliseert Hebreeuwse rollen

Oude rol met Hebreeuws geschrift in decoratieve koker

Momenteel digitaliseert de British Library 74 Hebreeuwse rollen in het kader van een groot digitaliseringsproject. De rollen verschillen erg van formaat: van kleiner dan een pink tot meer dan 50 meter lang.

Het project startte in 2013: de British Library digitaliseert haar volledige collectie Hebreeuwse manuscripten. Die collectie is een van de meest belangrijke van de wereld.

Het gaat om de conservering, catalogisering en digitalisering van in totaal 1.250 documenten die de evolutie van de Oosterse en Westerse joodse gemeenschappen tonen tot duizend jaar terug. Bedoeling is om ieder manuscript gratis online beschikbaar te maken voor een wereldwijd publiek via de website van Digitised Manuscripts.

De voortgang van het project kan u bekijken op de blog van de Britisch Library.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 21-09-2015
  • |
  • Cynthia Buts (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)