Collectieplan Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience online

Foto van een kolkende overvloed aan boeken

In onze berichtgeving wordt regelmatig gewag gemaakt van collectiebeschrijvingen of collectieplannen. Vraagt u zich bijvoorbeeld af welke collecties u kunt raadplegen in een erfgoedbibliotheek, of welke nieuwe publicaties er precies verzameld worden? Dat leest u in een collectieplan; een dergelijke plan helpt om het overzicht te krijgen over een enorme zee aan boeken.

De aanleiding voor dit bericht is de online publicatie van het collectieplan van Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen. De oorsprong van de bibliotheek gaat terug tot het jaar 1481. Nu wordt de collectie wordt jaarlijks verrijkt met zo'n 15000 nieuwe publicaties; dit indrukwekkende verzamelproces wordt in kaart gebracht dankzij het collectieplan. Lees hier alles over het collectieplan en de collectieprofielen van Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 19-02-2018
  • |
  • Webredactie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)