Tentoonstelling 'Vive l'arithmétique' gaat van start

Promotieposter voor de tentoonstelling

Laat je verrassen door zes unieke wiskundige boeken uit de tijd van Simon Stevin in de webexpo Vive l’arithmétique!

In 2020 is het vierhonderd jaar geleden dat de Brugse wiskundige Simon Stevin overleed. In de online tentoonstelling Vive l’arithmétique. Wiskundige oude drukken in de kijker ontdek je via enkele pareltjes uit onze Vlaamse bibliotheekcollecties de wiskundige wereld uit Stevins tijd. De boeken getuigen van de wervelende periode van de wetenschappelijke revolutie en tonen hoe veelkleurig de vroegmoderne wiskunde wel was. Je vindt de tentoonstelling op vivelarithmetique.be.

De webexpo is het resultaat van een waarderingstraject van wiskundige oude drukken, gecoördineerd door de Vlaamse Erfgoedbibliotheken. Hierin namen de Openbare Bibliotheek Brugge, Universiteitsbibliotheek Gent, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, KU Leuven Bibliotheken en Museum Plantin-Moretus hun collecties onder de loep. De zo’n 250 prachtige werken van het traject vormden de basis van de tentoonstelling.

Vive l'arithmétique! is de online tegenhanger van de expo Simon Stevin van Brugghe in het Stadsarchief Brugge. Daar kan je vanaf vandaag voor het eerst alle werken en manuscripten van deze vermaarde wiskundige samen op één plek bewonderen. De tentoonstelling loopt tot en met 29 november 2020 en is een organisatie van Stadsarchief Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Musea Brugge, Toerisme Brugge en Universiteit Gent. Online reserveren is aangewezen.

   

Logo's partners

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 28-08-2020
  • |
  • Sara Moens (Vlaamse Erfgoedbibliotheken)