Even voorstellen: nieuwe projectmedewerker

foto Annelies De Bie

Op 12 november volgde Annelies De Bie Melissa Hodza op als projectmedewerker waarderen bij de Vlaamse Erfgoedbibliotheek. Annelies is doctor in de geschiedenis. Tijdens haar opleiding aan de Universiteit Antwerpen deed ze regelmatig een beroep op de collecties van erfgoedbibliotheken. Annelies deed na haar studies ook nog werkervaring op bij vzw Het Domein Bokrijk en de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen.


Annelies leidt fase 2 van ons pilootproject waarderen van erfgoedbibliotheekcollecties in goede banen en fungeert daarbij als aanspreekpunt. Waarderen is beargumenteerde uitspraken doen over de waarde van erfgoed. Zo kunnen onderbouwde beslissingen over acquisitie, conservering, digitalisering, publiekswerking en participatie genomen worden. Tijdens de eerste fase van het project Wijzer Waarderen experimenteerden de partnerbibliotheken van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek met het waarderen van deelcollecties kranten. Voor het vervolg van dit project zoeken we nieuwe bibliotheken die deze methodiek en de bijbehorende toolbox willen uitproberen. Zij krijgen de kans om onder begeleiding van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en haar partnerbibliotheken de voorlopige toolbox uit te testen (op een nog te bepalen deelcollectie) en waar nodig bij te sturen. Zo zijn we er zeker van dat de methodiek helemaal op de leest van erfgoedbibliotheken wordt geschoeid. De resultaten zullen ook opgenomen worden in de vernieuwde Collectiewijzer. Interesse? Contacteer ons via annelies@vlaamse-erfgoedbibliotheek.be.


Wil je op de hoogte blijven van het project? Volg de meest recente info via de website, of schrijf je in voor de speciale nieuwsbrief van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek.

  • Nieuwsbericht
  • |
  • 20-11-2018
  • |
  • Annelies De Bie (Vlaamse Erfgoedbibliotheek)